Безсъние? Изхвърлете лаптопа от леглото

Избягвайте следните действия, за да заспите по-бързо

Безсъние? Изхвърлете лаптопа от леглото | StandartNews.com

Не можете да заспите и се въртите по цяла нощ? Помислете си какво правите преди лягане - там стои ключа за безсънието ви.

Експертите препоръчват да не се гледат късните новини, тъй като това може да провокира безпокойство у човек и да предотврати плавния преход към сънно състояние.

Те си опъвайте нервите и със спорове с домашните - изследванията показват, че негативните емоции от подобни разговори нощем са по-трудни за преодоляване.

Лекарите не препоръчват да не допускате лаптопа ви да стига до леглото, то трябва да остане свързано само със съня и секса. Това най-често е причината за безсънието;

Сомнолозите също съветват да не правите преди лягане физически упражнения. Мнозина се опитват да се "изтощават стратегически" по този начин, за да спят по-добре, но ефектът ще бъде обратен, убедени са експертите.

Също така не се препоръчва да се консумират обилни количества алкохол, което води до нарушена архитектониката на съня.

Експертите съветват да изключите мобилните си устройства през нощта, освен ако професията ви не го налага.

Премахнете светлината в спалнята си, тъй като тя сигнализира на мозъка ви, че трябва да бъде буден. Излагането на светлина – дори тази от включен без звук телевизор забавя производството на мелатонин - хормон, който се освобождава по-интензивно под въздействието на тъмнината, за да ви помогне да заспите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай