Каква зима ни чака? Прогнозата на Петър Янков

Синоптиците очакват по-мека зима

Каква зима ни чака? Прогнозата на Петър Янков | StandartNews.com

"От понеделник тази седмица (8 ноември) започва един период на по-продължително и сухо време. Между понеделник и сряда има условия за сутрешни намалени видимости и мъгли по поречията на реките и Горнотракийската низина. До 15 ноември времето ще е сухо, ще бъде в ход тъй нареченото „сиромашко лято“

Следва чувствително захлаждане от 15-и до 18-и ноември с едно рязко понижение на температурите в Източна България, но в Предбалкана има и голяма вероятност дъждът да премине в сняг, но това ще бъде краткотрайно. В дългосрочен план следващите по-сериозни валежи ще са в този период." Това коментира пред Монитор синоптикът Петър Янков.

"Между 27-и и 29-и ноември вече ще се състезаваме с колебливите прогнози за по-сериозни валежи от сняг и в населените места. Това е периодът на първите по-сериозни валежи от сняг в населените места. Те няма да са трайни.

Искам да се извиня на всички читатели, тъй като прогнозите за месец октомври на всички климатични български центрове претърпяха провал.

Наистина тази есен е по-динамична в сравнение с предишните. Обикновено есенното време се развива по-лежерно.

Една нормална зима с повече сняг през декември месец. Януари ще бъде сравнително топъл, но снежен. Затопляне ще има през февруари и март месец. Така че зимата се очаква да бъде сравнително топла.

Ще има идеални условия за зимен туристически сезон у нас. Всички ски центрове предлагат производство на изкуствен сняг. Нашите специалисти, които поддържат тези системи, са на високо ниво. Така че във всички случаи ще има условия за любителите на белите спортове, дори и в най-тежката ситуация.", каза още Петър Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай