Как можете да разберете, че някой около вас е с високо IQ

Шестте навика, от които се подразбира това

Как можете да разберете, че някой около вас е с високо IQ | StandartNews.com

Почти всички гении са малко или дори много странни хора. Учените отдавна изучават навиците на гениалните хора, а също така анализират мозъчната функция на онези съвременници, които се отличават с висок интелект. Въз основа на това експертите са идентифицирали няколко необичайни навика, които могат да показват, че човек има висок IQ.

Навиците на гениални хора

 

1.       Говорят със себе си

Въпреки че това често се цитира като първи признак на лудост, изследванията показват, че  разговорът със себе си може да подобри всичко - от паметта до способността за концентрация. Учените са установили, че по време на такива несъзнателни диалози се активират различни области на мозъка, като по този начин се изпомпват когнитивните функции.

 

2.       Живеете в режим „нощен бухал“, а не „чучулига“

 

Нощните сови са тези, които толкова трудно стават сутрин и отлагат всички важни неща, които трябва внимателно да се обмислят, до вечерта. Учените са установили, че такива хора обикновено се представят много по-добре на когнитивните тестове от ранобудните.

3.       Глава в облаците

Ако сте голям фен на мечтанията и бягството от реалността, има голям шанс мозъкът ви да е способен на повече, отколкото можете да си представите. Точно така мечтателите несъзнателно се занимават с постоянни умствени тренировки, твърдят учените.

4.       Разхвърляте работното си пространство

Ако на бюрото ви има куп хартии, неизмити чаши и други неща, които не трябва да са там, то това също говори много за висок интелект. Така едно проучване показа, че хората, които се намират в разхвърляна стая, създават повече креативни идеи в сравнение с тези, които са в чист офис. С една дума, истинският гений не се страхува от хаоса.

5.       Постоянно задавате въпроси

Обикновено „защо“ питат ​​малките деца, които искат да научат всичко за света около тях, като по този начин постоянно дразнят родителите си. Въпреки това, за истинските гении тази черта на характера не изчезва с напредване на възрастта. Те се интересуват от всичко, което се случва около тях.

6.       Прекарвате много време сами

Тук вече интровертите печелят, смятат учените. Ако екстровертът постоянно иска да бъде близо до хората и в центъра на вниманието, тогава интровертът обича тишината, концентрацията и самотата. Това са идеални условия да мислиш за всичко на света, да четеш книги или да учиш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай