Как Иван Лечев залюби жена си

Довършваме изреченията си още от времето, когато бяхме гаджета, казва Жени Александрова

Как Иван Лечев залюби жена си | StandartNews.com

Иван Лечев винаги е на първия ред, когато жена му – Жени Александрова, има премиера в Малък градски театър „Зад канала“. После маестрото гледа по три пъти представлението, защото госпожа Лечева много държи на мнението му като естет и ценител. Тя пък е първата, която чува новите му парчета – още повече че ефектната дама е отличен музикант. „Жени пее като ангел“, категоричен е той много преди атрактивната изненада, която тя му организира в „Гласът на България“.

Всъщност двамата се запознават в друго шоу на bTV – „Мюзик айдъл“ 2.  Той е китарист в бенда, а тя – беквокалистка. Още тогава Лечев пише шестица на страхотната госпожица, която е винаги готова за холивудско зрелище, толкова е добра и във вокалните изпълнения, и в танците. Не е любов от  пръв поглед в традиционно-романтичната трактовка. Много се харесват, разбира се, но по това време Жени е решила да си даде емоционална ваканция след сложна връзка, а той е пред финала на третия си брак. Няма съмнение, че грациозната Евгения – завършила е балетното училище, категорично влиза в полезрението на Лечев, който наистина разбира и от жени. Тя изглежда страхотно, гласът й е фантастичен, има стабилна обща култура, излъчва финес, винаги е усмихната и е остроумна – няколко от многото неща, които го впечатляват безапелационно. За десерт - рисува, поредна дарба от ДНК-то й на арт наследник. Оказва се, че и астрологията е на тяхна страна – връзката им е толкова кармична, се случва един път на хиляда. Когато категорично става ясно, че изживяват сериозна и единствена любов, а не флирт или само секс, Лечев отива да живее при Жени. Дори не й идва на ум да зададе въпроса „До кога?“. Женят в Копривщица, друго любимо българско място им е Боженци. Когато на бял свят идва Косьо, няма по-щастлив мъж на света от Лечев. А понеже Жени е светъл и чист човек, бързо става добра приятелка и с Иван Лечев-младши, чиято майка е по-прочута като Оля от „Трамвай № 5“, въпреки че много отдавна няма общо с развлекателната индустрия.     

Лечеви са заедно вече от 25 години, подарък са си един на друг. И двамата винаги са били убедени, че рано или късно са щели да кръстосат съдбите си. Сродни души са, още като гаджета довършват изреченията си или даже няма необходимост да ги изричат, всеки от тях знае какво мисли другият. Но всичко това в никакъв случай не води до изхабяване на страстите. Тя е единственият човек, който може да споделя мълчанието му – толкова им е хубаво да са двамата. Когато Лечев е на турне с „Фондацията“ и „Обичайните заподозрени“, й звъни във всеки антракт на репетицията и концерта. Той я подкрепя и когато подготвя нова роля, и когато пише поредната си детска книжка. Жени, за да не изостава от семейния ритъм, също като прочутия си съпруг завършва курс по сомелиерство. „Тя има много точен нюх, точно обоняние“, хвали я той. 

Според Лечев рецептата за семейно щастие е много  проста – взаимност, никой да не се чувства лидер и господар, играчите да са равностойни. Според Жени Александрова водещо е уважението към личността до теб. При тях няма мъжки и женски „работи“ – той може да готви, тя да върти шлайф машина. Когато преди петилетка се нанасят в ново жилище, изящната актриса боядисва стени и врати, развива болтове, вади дюбели от стените, шие пердета… А вечер излиза пред публиката в Малък градски театър „Зад канала“.    

И двамата синове на Иван Лечев са музикални, но в различни категории. Младши е на 18, когато го моли: „Баща ми, научи ме да свиря на китара, момичетата много си падат“. Пробва се със „След десет години“ и разбира, че не е за него. Отива да учи в Германия, после се установява в Лондон. Наскоро той и прекрасната му английска съпруга Тери направиха Лечев еуфоричен дядо. Константин обаче е роден да бъде човек на изкуството. Няма много изненадани - баба му по майчина линия е уважаваната сценографка и художничка Екатерина Енева, а родителите на татко му са изтъкнати имена в класиката - цигуларят Боян Лечев и пианистката Снежина Гълъбова. Лечев предпочита малкият в бъдеще да поеме посоката на батко си, който е експерт в международния банков бизнес, но това едва ли ще стане, тъй като Косьо отсега е цар на барабаните. Тинейджърът вече има и награди, и самочувствие. 

За Иван Лечев най-доброто предстои, а той е плътно ангажиран и с пълнометражния документален филм за легендарната група ФСБ. Във фокуса е шоуто в Античния театър през 2016-а. Румен Бояджиев младши прави симфоничните оркестрации, които изпълняват с Пловдивската филхармония.

Любопитно е дали Лечев би партнирал на Жени Александрова в някоя постановка. Той вече има истинска роля с текст – в кино романтиката „Чичо Коледа“ на стария му авер Ивайло Пенчев. Отдавна пише музика за театър, притежава „Аскеер“ за „Синята стая“, а сега е готов с партитурата на предстоящата плевенска „Опасна комедия“ – отново с добрата му приятелка Аня Пенчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай