Как да се предпазим от болки в гърлото през есенния зезон

Специалист препоръчва тези полезни методи

Как да се предпазим от болки в гърлото през есенния зезон | StandartNews.com

С настъпването на студените месеци от годината, кашлицата, настинката и болките в гърлото са реално надвиснала опасност.

Има няколко ефикасни природни средства срещу леки форми на възпалено гърло. Те са някои топли или студени напитки, с които можем да разпръснем слузта, да облекчим болката и да получим успокояващ и омекотяващ ефект. Представяме ви по-долу пет рецепти за грижа за гърлото и борба с вирусите.

Вода с мед

За незабавно облекчение и бързо възстановяване от възпалено гърло ви препоръчваме да приготвяте и консумирате чаша топла вода с лимонов сок и мед два-три пъти на ден.

Рецепта, толкова проста, колкото и ефективна, от която можете да се възползвате от ценностите на лимона и меда като множество антиоксиданти, витамин С и в същото време да се възползвате от техните антибактериални и антимикробни свойства.

Лайка

Лайката е растение, известно от древността със своите успокояващи, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Гарантира омекотяващ и успокояващ ефект, като моментално облекчава гърлото.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е корен с безкрайни полезни и лечебни свойства: той подпомага храносмилането, стимулира и подобрява сърдечната циркулация, е много мощен противовъзпалителен и антиоксидант и има антибиотичен ефект.

Как да го използваме при болки в гърлото? За да се възползвате от полезните ефекти и да осигурите незабавно облекчение при болки в гърлото, всичко, което трябва да направите, е да оставите 20 грама обелени корени да се варят във вода за 10 минути. Чаят се пие горещ, за предпочитане два пъти на ден и е полезен срещу кашлица, настинки и сезонни заболявания.

Изцеден портокалов сок

Портокаловият сок е истинско лекарство за здраве. Една чаша сутрин или следобед ви дава много витамин С, който от една страна поддържа и защитава имунната система, а от друга действа като естествено противовъзпалително средство, идеално за лечение на малки и досадни инфекции.

Ябълков оцет и мед

Ябълковият оцет е много ефикасно средство за лечение на болки в гърлото. Има антибактериално действие и предотвратява разпространението на микроби в устата и гърлото.

За да се възползвате максимално от полезните свойства на оцета, е достатъчно да разтворите една супена лъжица от него в чаша гореща (но не вряща) вода и да добавите една супена лъжица мед за подслаждане. Препоръчва се и гаргара със същия разтвор веднъж или два пъти на ден: по този начин можете да облекчите болката и да "дезинфекцирате" гърлото.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със спциалист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай