Как да изберем годежен пръстен с диамант

Няколко полезни съвета, които ще превърнат предложението за брак в незабравим спомен

Как да изберем годежен пръстен с диамант | StandartNews.com

Изборът на годежен пръстен е изключително сантиментален и едновременно важен момент за всеки влюбен мъж. Предложението за брак е незабравим спомен, който остава с времето, а очакваното заветно „Да!“ прилича на най-важната новина, която един бъдещ младоженец би искал да чуе. От край време съществува традиция да се купува именно годежен пръстен с диамант. Без значение от неговата големина и цена, той в действителност олицетворява готовност за женитба, всеотдайност, силни чувства и привързаност, каквато само двама влюбени души могат да изпитат един към друг.

Откъде идва традицията за предложение за брак с годежен пръстен с диамант?

Повечето хора смятат, че брак се предлага с годежен пръстен с диамант не за друго, а защото това е възможно най-скъпото бижу за повода. Истината е, че традицията се дължи на друго и тя между другото не е регионална, а се приема по цял свят. Другото, което се приема, е фактът, че диамантът е единственият скъпоценен камък в света, който с времето нито се променя, нито губи стойността си. А тази му характеристика кореспондира и с идеята за трайност на бъдещите брачни отношения. Именно това е причината да се търси годежен пръстен с диамант, а не толкова неговата цена.

Как да изберем идеалния пръстен за годеж?

Както вече разбрахте, на първо място, е добре да се фокусираме върху бижу с диамант. За какво друго обаче трябва да внимаваме, когато сме в магазина за годежни пръстени? Вижте няколко съвета по-долу и ги следвайте, когато дойде и вашият голям момент:

  • Определете бюджет и се придържайте към него. Твърде вероятно е в емоцията си в магазина да рискувате да го надминете. Това е нормално, все пак искате да изненадате подобаващо дамата на сърцето си. Не забравяйте обаче, че ако получите „Да!“ ви очакват доста сериозни разходи, за които също трябва да се подготвите подобаващо.
  • Бъдете наясно с размера на пръста на дамата на вашето сърце. Ако не можете да го измерите на око или да намерите друг неин пръстен, обърнете се към някоя нейна приятелка. Жените си имат свои хитрини за подобни поводи и със сигурност, ще ви съдействат.
  • Освен за цената, фокусирайте се и върху качеството. Ще видите, че някои пръстени с диаманти струват значително по-малко от други. Това се дължи на типа обработка на диаманта. Много по-удачно е да закупите по-малък като карат диамант, но да е с перфектната обработка.
  • Не забравяйте и, че този пръстен ще го нося тя, жената с главно „Т“ за вас, така че не вас, а на нея трябва да й допадне. Разгледайте бижутата й, помислете какъв е нейният индивидуален стил и се придържайте към него, когато избирате годежния пръстен.
  • Ако бюджетът ви го позволява, заложете на дизайнерска изработка, тоест индивидуална поръчка. Тези пръстени обикновено са гравирани и носят послание, което много ще се хареса на вашата избраница. Разбира се, в този случай е добре да помислете за текста, който ще се гравира, както и конкретната визия.

Годежният пръстен с диамант е класика, към която ако се придържате, със сигурност, няма да сгрешите. А от там насетне, вече зависи и какви са чувствата на жената до вас. Защото и най-големият и скъп диамант не могат да купят вечна любов и преданост!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай