Качваме снимки и в албума на приятелите

Новата функция на Фейсбук скоро ще бъде достъпна за всички потребители

Качваме снимки и в албума на приятелите | StandartNews.com

София. Споделянето на снимки във Фейсбук вече стана още по-забавно чрез споделени фотоалбуми. Това дава възможност няколко потребителя да качват снимки в един и същ албум в социалната мрежа. Създателят му може да сподели достъпа до него с до 50 приятели, всеки от които да добави към албума до 200 фотоса. Предоставен е избор между два варианта - пълен контрол над албума или позволяване на приятелите да канят още хора да го допълнят. Споделените албуми е функция, вдъхновена от желанията на потребителите в най-голямата социална мрежа. Досега те можеха да качват снимки само в собствените си албуми, които бяха ограничени до 1000 бройки.

Новите споделени албуми ще имат три лични настройки - публични, разглеждани от всички приятели или само от тези, които са качили снимки в него. Това дава възможност на създателя на албума да има по-голям контрол.
"Ако сте били на някой купон, от който има създадени три албума, е напълно възможно да не успеете да ги разгледате поради личните настройки. Това е доста досадно", коментира Боб Болдуин, софтуерен инженер във Facebook. Създателите на албума ще могат да трият или обработват всички снимки в него, а сътрудниците - върху тези, които са качили. Опцията няма да е налична за Page албуми.

В бъдеще се очаква броят на снимките, които могат да бъдат качени от всеки в албума, да бъде увеличен. Ще бъде добавена и функция за създаване на споделен албум през мобилни устройства. В момента функцията за споделени албуми е активна за малка група потребители, а по-късно ще бъде достъпна за всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай