Завърнаха се! Голяма изненада от Уилям й Кейт след лечението

Къде се появиха херцозите

Завърнаха се! Голяма изненада от Уилям й Кейт след лечението | StandartNews.com

В четвъртък британският принц и принцесата на Уелс направиха изненадващо посещение в Саутпорт, Северозападна Англия, където се срещнаха със семействата на три деца, убити при нападение с нож през юли.   

Посещението беше първата публична поява на Кейт, откакто приключи с химиотерапията. 

Беби Кинг, на 6 г., Елси Дот Станкомб, на 7 г., и Алис да Силва Агиар, на 9 г., бяха намушкани смъртоносно с нож, докато посещаваха курс по танци вдъхновен от Тейлър Суифт.   

Кралската двойка се срещна насаме със семействата на трите момичета, както и с техния учител по танци, който е присъствал по време на нападението.   

Уилям и Кейт - която е имала само няколко публични изяви тази година - се срещнаха и със служителите на спешната помощ, които се отзоваха на мястото на инцидента през юли, както и с лекари по психично здраве, които подкрепят роднините на жертвите.   

„Не мога да подценя колко благодарни са всички семействата за подкрепата, която им оказахте в този ден“, каза Кейт на спасителите, според британската информационна агенция PA Media, по време на емоционалната среща. След това тя благодари на служителите на първа линия от името на семействата.   

Междувременно Уилям, наследникът на британския престол, каза на групата, че те са „герои“ и ги призова „да се погрижите за себе си“.   

„Моля, не бързайте, не бързайте да се връщате на работа“, добави той.   

След неочакваната си поява в Саутпорт Уилям и Кейт разказаха за „емоционалното“ си посещение в социалните медии.   

„Продължаваме да подкрепяме всички в Саутпорт. Срещата с общността днес беше силно напомняне за важността на това да се подкрепяме един друг след невъобразима трагедия. Ще останете в мислите и молитвите ни“, пише двойката в публикация в X, предава "Вести".

„Не можем да си представим през какво преминават семействата, приятелите и близките на убитите и ранените в Саутпорт днес“, заявиха от кралското семейство през юли.   

Двойката също така направи дарение чрез своята кралска фондация за набиране на средства, създадени за осигуряване на психологическа и физическа рехабилитация на полицаите и служителите на бърза помощ, участвали в нападението и последвалите безредици. 

Принцесата е взела решението да придружи съпруга си в четвъртък, за да покаже подкрепа, съпричастност и състрадание към местната общност, пише CNN.   

42-годишната Кейт се завръща в публичния живот, след като миналия месец във видеоклип обяви, че е приключила химиотерапията. Тя не разкри вида на рака, от който се е лекувала.   

Принцесата заяви, че изминалите девет месеца са били трудни, но въпреки това очаква с нетърпение да се върне на работа и да поеме още няколко публични ангажимента през следващите месеци.    

Кейт и Уилям не са единствените кралски особи, които показват подкрепата си за опечалените семейства и общността на Саутпорт. Крал Чарлз III направи подобно посещение в района през август, за да се срещне със засегнатите от нападението и да благодари на работещите на първа линия спасители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай