Измамили мъжа, продал метеорит за $2 млн

Джошуа Хутагалунг разкрива реалната стойност на сделката

Измамили мъжа, продал метеорит за $2 млн | StandartNews.com

Преди три месеца метеорит пробива покрива на дома на индонезийски производител на ковчези. Мъжът продава по-голямата част от небесната отломка. Според погрешни информации продажбата го превръща в милионер. Сега той разкрива реалната стойност на сделката - 14 000 долара, и се оплаква, че е бил измамен, предаде ДПА.

Оказва се, че сумата от 1,8 милиона долара, която според неверните публикации Джошуа Хутагалунг е получил за метеорита, в действителност обозначава стойността на небесното тяло. Хутагалунг, който живее в провинция Северна Суматра, е споделил за "Джакарта пост", че е разстроен, след като е научил реалната стойност на метеорита.

"Ако това е истина, значи съм бил излъган и се чувствам разочарован", споделя 34-годишният индонезиец. Джошуа Хутагалунг казва, че е продал 1,8 килограма от 2,2-килограмовия метеорит, за който се смята, че е на 4,5 милиарда години, на американския експерт Джаред Колинс за 200 милиона рупии (14 000 долара). "Изразходвах цялата сума, която получих от продажбата на метеорита на Колинс, за да помогна на семейството си и на сирачета, за строежа на църква и за ремонт на гробовете на родителите ми", разказва Хутагалунг.

Индонезиецът допълва, че първоначално е отказал да продаде космическата отломка, но впоследствие е отстъпил, след като Колинс е предложил да му даде допълнителни 14 милиона рупии (992 долара) за ремонт на покрива, пробит от метеорита. Според британския таблоид "Сън" Джаред Колинс на свой ред е продал придобивката си на американски колекционер, която я е съхранил в течен азот в Центъра за изследване на метеорити на университета на Аризона. Джошуа Хутагалунг казва още, че е раздал останалата част от метеорита на членове на семейството и не смята да я предлага за продан, въпреки високата й реална стойност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай