Изключват от МВР академията курсанта бияч

Изключват от МВР академията курсанта бияч | StandartNews.com

Изключват курсанта от МВР академията, който се замеси в скандал на пътя. Кандидат-полицаят Петко Петров нападна 51 годишен мъж, защото засякъл колата му на пътя.

Пострадалият Панчо Панев все още е в болница след инцидента. Пред Нова телевизия той отрече да се е държал агресивно и да е използвал хладното оръжие, което е имал в колата си. Мъжът обяви, че ще остави всичко в ръцете на прокуратурата. Той обаче не може да си обясни как момчето, нанесло му побой с юмруци и ритници, по думите му, може да бъде защитник на обществения ред.

„Абсолютно нищо не съм казал, даже му викам, „Добре, бе, човек, дай да ти се извиня, ако трябва" и няма, това е и почна: рита, думка, бъхта с ритници, с крака", разказа пострадалият мъж пред bTV.

Младежът беше пуснат от ареста без повдигнато обвинение. Районната прокуратура в Димитровград е образувала досъдебно производство за едро хулиганство с причиняване на средна телесна повреда, но засега то е срещу неизвестен извършител. Предстои изготвянето на медицинска експертиза, след която е вероятно Петров да бъде привлечен като обвиняем.

Курсантът не се чувства виновен и иска да продължи обучението си за полицай. Главният секретар на МВР Георги Костов обяви обаче, че той няма да се върне на студентската скамейка в академията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай