Изкараха бъдеща майка на 240 години

Изкараха бъдеща майка на 240 години | StandartNews.com

Глобиха бременната жена 10 лева, закъсняла да обяви нов апартамент

Чиновници изкараха млада варненка най-старата жива жена на света. Боряна Йотова може да кандидатства за Гинес, след като получи документ, издаден от "Местни данъци" в общината на морската столица, според който е на 240 години. Служители объркали данните й във фиш за глоба, като посочили, че личната й карта е издадена от МВР на 1 януари 1800 г. Това означава, че жената би трябвало да е родена през 1784 г.

В действителност Боряна Йотова е само на 31 години, бъдеща майка е, която чака първата си рожба за Деня на Съединението - 6 септември.

В понеделник младата жена отишла да декларира нов имот - закупен апартамент, но се оказало, че е просрочила едноседмичния срок за това от датата на сделката при нотариус. Тя чинно се наредила да плати глобата от 10 до 50 лева на гишето на касата и тогава видяла голямата грешка. Едва не припаднах, призна Боряна. Тя веднага помолила касиерката да оправи документа, но зад гишето, след като доста се посмели, казали, че не е тяхна работа. За просрочието взели минималната глоба от 10 лева. Как е станало объркването в "Местни данъци", общинарите нямат обяснение. Варненката трябва да отиде в изчислителния център в квартал "Младост" - на информация, и веднага ще бъдат вкарани верните й лични данни, даде съвет главен експерт "Информационни системи и база данни" в община Варна Лиляна Стефанова. Корекцията ще бъде извършена безплатно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай