Изчезналата Валя и приятелят й планирали сватба

Изчезналата Валя и приятелят й планирали сватба | StandartNews.com

„Надеждата е, че тя е жива", смята Валентин

София. Медсестрата Валя, която е в неизвестност, и приятеля й планирали сватба. Двамата мислели за ремонт на къщата, в която живеят, стана ясно от мъжа- Валентин Георгиев, който проговори пред сутрешния блок на Нова тв.

Георгиев обясни, че от първия момент, в който се запознал с нея и любовта им пламнала, никога не се е съмнявал, че може да се самоубие.

„Валентина е винаги усмихната, добродушна по характер, винаги е гледала да помга, уважавала е приятелите си, отговорна е към работата си, в образованието беше много добре. Много интелигеноснтно момиче е. Имахме планове за бъдещето", разказа още мъжът.

„До последния път, когато се видяхме, тя беше лъчезарна и усмихната, както винаги", каза той и утони, че се видял за последно с Валя два дни преди нейното изчезване. Мъжът изтъкна, че Валя не обичала да ползва услугите на таксита и той често я карал на различни места.

Младият мъж обясни, че не вярва на версията, че е замесен трети човек. Обясни още, че не е имал проблеми с приятелката си, които да я накарат да посегне на живота си.

„Надеждата е, че тя е жива. Никой не се е обадил, няма никакви следи от нея. Много ни липсва, надяваме се да е жива и здрава и да се върне", каза още Валентин.

„Не подозирах, че може нещо такова да се случи. Тя е много лъчезарна, приветлива, хубава", каза зъболекарят, при който е работела Валя. Той обясни, че се разбирал със служителката си и не знае за любовни драми в живота й.

„Много трудно могат да се правят оценки на този етап. Аз бих казал, че наред с всички неща, които се въртят в общественото пространство, навярно, за да бъдат направени тези оценки, значи имат някакво основание", каза топкриминалистът Ботьо Ботев в студиото на "Здравей, България".

Дори при конкретни факти и данни за извършено самоубийство близките много трудно възприемат една такава теза, каза още той. И уточни, че в практиката има много случаи на хора, които се водят изчезнали, а по-късно се появяват.

Стандарт Нюз припомня, че Валентина Иванова от Бургас е в неизвестност от нощта на 15-и април. Тя е видяна за последно около 23:30 ч. във вторник. Таксиметров шофьор я оставил я на входа на Морската градина, след което следите й се губят.

В окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 142 от НК за това, че е похитил Валентина Иванова на 16 април тази година, казаха от държавното обвинение, стана ясно вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай