Иво Димчев с концерт на фестивала Pictoplasma

Форумът за дизайн на персонажи се завръща във Варна от 6 до 8 септември

Иво Димчев с концерт на фестивала Pictoplasma | StandartNews.com

Варна ще се превърне в епицентър за водещи творци от България, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Украйна. От 6 до 8 септември морската столица посреща участниците във фестивала за дизайн на персонажи Pictoplasma. Форумът се завръща край брега за второ, този път - балканско издание. В рамките на три дни артистите ще покажат най-новите тенденции в дизайна на персонажи от сферите на съвременно изкуство, стрийт арт, мода, илюстрация и анимация с балкански привкус.

Pictoplasma x Balkans представя лекции и творчески работилници на 10 вълнуващи дизайнери, илюстратори, аниматори и графити артисти от различни краища на Балканите, сред които Алекси Иванов, Александър Гергинов, Александра Георгиева-Sashettu, Студио „Karadime“, Небойша Цветкович, Петя Савова (Bulgaria), Руки Чуки, Садо, Фелдман, Славен Лунар... Лекциите и работилниците ще са на английски език.

Програмата на фестивала включва специален концерт на неподражаемия Иво Димчев, прожекция на късометражни анимационни филми с най-доброто от света на персонажите, директно от международното издание на Pictoplasma в Берлин, специални PechaKucha сесии и дизайн базар Picto Shop. Pictoplasma x Balkans кани художници, илюстратори и аниматори да се включват в отворената покана за изложба на тема Imagine Balkans. Срокът за кандидатстване е до 31 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай