Ивайло Захариев заклещи депутати

Отново изкараха избраници с автомобили през паркинга на Партийния дом

Ивайло Захариев заклещи депутати | StandartNews.com

София. Звездата от известния сериал "Под прикритие" Ивайло Захариев бе един от протестиращите пред Народното събрание вчера. Той, заедно с жена си и невръстното им дете, се опитаха да завардят депутатите в късните следобедни часове, които бяха отишли на комисии в сградата на Народното събрание на "Дондуков".

Ентусиазмът му да попречи на народните представители да излязат навън и да изрази негодуванието си доведе и до лека свада с полицията. Причината бе, че представителите на реда решиха да оградят периметър около единия от изходите на сградата и да оставят 50-ината протестиращи зад ограждението. Захариев обаче остана по средата на улицата заедно с детето и жена си. Веднага на помощ му дойдоха още 5-6 души от останалите бунтари и между тях се заформи лют спор с полицаите. "Моля ви да минете зад ограждението, тъй като е незаконно да останете на улицата", убеждаваше единият от представителите на реда актьора. Ивайло обаче му опонира, че си е негово конституционно право и никой не може да му го забрани. Останалите бунтари се присъединиха в спора и дори заявиха, че имат разрешително от общината за протеста. Полицаят обаче поиска да го види.

"Когато моралът е нарушен, взирането в закона е буквоядство", заяви младо момче от бунтарите. По-рано той даде бутилка с минерална вода на жената на Ивайло заради голямата жега. "Подкрепяте ли протеста, господин полицай", извика друг от бунтарите. "Опитваме се просто да си вършим работата, моля ви не създавайте проблеми, идете зад лентата", каза отново полицаят. "Кажете, подкрепяте ли протестите", настояха хората около него. "Аз съм тук на работа, но ако трябва да изразя личното си мнение - да", каза полицаят и получи одобрителните възгласи на бунтарите. В крайна сметка полиция и протестиращи останаха в средата на улицата пред огражденията.

Междувременно депутатите пък продължиха да излизат от сградата на парламента. Заседания в нея провеждаха 5 комисии. Сред тях бяха социалната и образователната. Народните представители започнаха да излизат към 17,30 часа. Те бяха извеждани от паркинга на Партийния дом със служебните им автомобили. "В началото не разбрахме, че депутатите излизат, но бързо се усетихме", коментира бунтарка, застанала на входа на паркинга. Полицаите обаче бързо отцепиха с лента изхода. И на няколко пъти пуснаха празни коли от гаража. В същото време от другия вход на Партийния дом повечето депутати бяха изведени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай