Иванка Тръмп забранила на охраната да ползва WC в дома й

Наложило се тайните служби да притичват до къщата на Обама и да наемат студио с тоалетна, което струвало 100 000 долара на данъкоплатците

Иванка Тръмп забранила на охраната да ползва WC в дома й | StandartNews.com

 Иванка Тръмп и съпругът й Джаред Къшнър не са пускали агентите от тайните служби, изпратени да охраняват семейството по време на президентския мандат на Тръмп, да ползват тоалетните в дома им, пише Washington Post.

"Инструкциите са били да не ползват нито една от шестте тоалетни в дома на дъщерята на президента и неговия зет," се казва в репортажа. Там се допълва, че месеци наред агентите са обикаляли съседни къщи, включително тези на Барак Обама и на вицепрезидента Пенс, за да се облекчат.

Американските данъкоплатци са платили за тази прищявка на Иванка и Джаред. "От септември 2017 г. федералното правителство плаща по 3 хил. долара на месец - повече от 100 хил. долара до днес, за наем на студио на приземен етаж с тоалетна в съседство на семейство Къшнър", пише Washington Post.

От Белия дом отрекоха всичко това да е по желание на семейството и твърдят, че тайните служби са наели студиото "по свое желание".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай