Испания търси берачки на ягоди у нас

Испания търси берачки на ягоди у нас | StandartNews.com

Испански фермери търсят берачки на ягоди в България. По данни на Агенцията по заетост 450 нашенки ще получат тази година шанс да работят с трудов договор в ягодовите полета на провинция Уелва на Иберийския полуостров.
Кандидатките за ягодоберачки трябва да са на възраст между 20 и 40 години. Те ще заминат за Испания през февруари и ще работят там по 6,5часа на ден. Дневната ставка за една работничка е около 40 евро, като квартирата е за сметка на фермера. Берачките, които работят до края на сезона, ще получат и безплатен билет за връщане у дома, гласи офертата на испанските производители.

Тази година климатът в провинция Уелва бил много благоприятен за ягодите и се очаква богата реколта, твърдят браншовиците от полуострова.

Желаещите да опитат късмета си като ягодоберачки трябва да се явят на интервю в Разград на 28 и 29 януари. Препитването ще се състои в залата на хотел „Централ" в града. На разговори ше се допускат жени, регистрирани в областите Русе, Разград, Силистра и Търговище, уточниха от регионалната структура на Агенцията по заетост в Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай