Искат 600 000 лв кръвнина от созополския подпалвач Харакирито

Искат 600 000 лв кръвнина от созополския подпалвач Харакирито | StandartNews.com

600 000 лева кръвнина поискаха двамата синове Дияна Монева, която загина в страшен пожар в Созопол преди две години. Йордан и Теодор Великови бяха конституирани от съда като граждански ищци и частни обвинители. Поисканата от тях сума е за смъртта на майка им и нейните родители, които също изгоряха в пламъците. Единствен оцеля в пожара съпругът на Дияна Георги Георгиев. Подсъдим по делото е Павел Господинов-Харакирито, който е бил съсед на семейството и техен бивш хазаин.

Според обвинителния акт, мъжът е подпалил през ноември 2012 г. триетажна къща на ул. "Тюлен" собственост на "Дарик Имоти България" АД - София и е причинил смъртта на трима души. Според вещите лица стойността на изгорялата сграда е 1 715 000 лв., която е имала историческа, научна и художествена стойност. Подпалвачът не е искал да умъртви квартирантите, а само да ги сплаши, смятат разследващите.

Между Харакирито и подпаленото семейство имало стар конфликт. Те спорили за дълг от 300 лева. Павел Господинов си търсил парите от последния наем, но Дияна и Георги отказвали да ги платят, защото обвинили хазаина, че им откраднал златни накити.

В първото заседание в сряда, съдът изслуша явилите се 11 свидетели. Делото ще продължи на 10 март с разпит на нови свидетели и вещи лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай