Илон Мъск победи Гуинет Полтроу по шантаво име

Знаменитостите се увличат по екстравагантна мода – да кръщават отрочетата си на градове, плодове и цветове

Илон Мъск победи Гуинет Полтроу по шантаво име | StandartNews.com

Илон Мъск и приятелката му обявиха, че новороденото им дете ще си избере само пола, когато порасне. Както вече се знае, бебето се роди момче, а родителите му решиха да го кръстят с футуристичното име X Æ A-12. Новините, идващи от щаба на Тесла, изненада едни, шокира други, но феновете на Мъск наистина останаха без думи, когато чуха как е нарекъл наследника си. В интервю Илън споделя, че приятелката му – певицата Клеър Буше, известна под псевдонима Граймс, дала първоначалната идея за цялата тази работа – тя измислила едната половина, „X Æ“, а той добавил „A-12“. Но какво означава това и как се произнася?

„А-12 идва от разузнавателния самолет Lockheed A-12, кодово име „Archangel“. Машината е предшественикът на най-якия самолет на света - Lockheed SR-71 „Blackbird“.  Името се произнася по следния начин: буквата Х (английски „екс“) плюс Æ, което звучи като „аш“, споделя създателят на Тесла. Граймс пък даде малко по-различно обяснение в социалните мрежи. Тя потвърди, че Х се произнася точно като самата буква, но даде друга версия за „Æ“ - както биха се произнесли самите букви А (ей) и I (ай).

Но дали целият им труд с измислянето на толкова оригинално име не е бил пропилян? Пресата отвъд океана твърди, че Граймс е родила в Калифорния, където определени имена не могат да бъдат регистрирани. Пиктограми, идеограми и диакритични знаци не са позволени и името трябва да се състои от 26-те букви в английската азбука. Но Калифорния не е единственото място с подобни ограничения. В Нова Зеландия имена не могат да започват с цифри. Двойка от Швеция не успя да кръсти детето си Металика – като любимата им група. В Шотландия пък семейство е успяло да нарече трите си деца M, R и Т. Така или иначе, Мъск се радва, че отново е баща. Той споделя още, че е по-добре, когато си по-възрастен родител. „Оценявам го повече на тази възраст. Бебета са страхотни – като малки любвеобвилни буби“.

Илон има 6 деца. Той се запознава с бившата си съпруга Джъстин Уилсън в университета „Queen“ в Онтарио. Двамата се венчават през 2000-а и се развеждат през 2008-а. Първородният им син Невада загива на 10 седмици от рядко заболяване. Те имат още петима синове, които, за щастие, са живи и здрави. Родителите им делят общо попечителство. Интересното е, че момчетата се разделят на близнаци плюс тризнаци. Мъск стана баща за седми път на международния ден на „Междузвездни войни“. Той и Клеър Буше са заедно от 2018-а.

Доста от знаменитостите обичат да дават шантави имена на отрочетата си. До сега най-противоречивото име беше на дъщерята на Гуинет Полтроу. Момиченцето на носителката на „Оскар“ и фронтмена на „Колдплей“ Крис Мартин, които се разведоха преди няколко години, се казва Епъл – Apple, думата за ябълка. Актрисата обаче толкова се впечатли от избора на Мъск и приятелката му, че публично се обяви за победена. „Мисля, че ни бихте за най-противоречивото име“, написа Полтроу в социалните мрежи.

Семейство Кардашиян-Уест също е известно с шантавите имена, които дава на потомците. Първородната дъщеря на реалити звездата Ким се каза North – Север. Заедно с фамилията на прочутия й баща, рапъра Кание, името й става North West – Север Запад или просто северо-запад. Останалите интересни хрумки на знаменитите родители са синовете им Псалм и Saint /Светец/ и втората им дъщеря - Чикаго. Това всъщност е любима мода на звездите – да кръщават децата си на географски перли. Дъщерята на Джако е Paris – Париж, Бруклин е синът на Бекъмови, Ирландия се казва едно от момичетата на многодетния баща Алек Болдуин, Милано е рожденото име на момчето на Шакира и Жерар Пике, Египет е синът на Алииша Кийс. Бионсе и Джей Зи също не изостават. Двойката кръсти първородната си дъщеря Blue Ivy (Син бръшлян). Цветно име носи още момиченцето на китариста на U2 Дейвид Евънс – Blue Angel (Син ангел).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай