Илияна отмъстила с шамари за психически тормоз

Илияна отмъстила с шамари за психически тормоз  | StandartNews.com

Ще изчезнеш завинаги, сипел заплахи приятелят на набитата Яница

Заплахи да бъде пребита и дори да изчезне безследно е получавала в продължение на година дванадесетокласничката от Бургас Илияна Димова, която наби съученичка в клас. Тормозът идвал от набитата Яница и нейния приятел Траян. "Илияна живееше в непрестанен страх. Няколко пъти подаваше жалби в полицията, защото съмнителни мутри я преследваха с коли и я причакваха по тъмното. Спря да идва и на училище, просто се страхуваше от Яница и гаджето й, който е собственик на ресторант", разказаха приятелки на обявената за побойничка момиче.

Бабата на Илияна, която я е отгледала, пък разказа, че внучката й дори била прогонена от абитуриентския бал. "Яница не спираше да я тормози, много пъти й казваше да се маха от класа. Когато започнаха да си организират бала през декември, я посочила и казала: Тази не я искам на бала, няма да идва с нашия клас. После Яница сама се заела да събира парите за тържеството. И тъй като Илияна вече била платила, тя й върнала сумата с думите, че за нея бал няма да има. Илияна изпадна в тежка депресия, отказа се изобщо да си купува и рокля", разказа бабата на момичето. Според възрастната жена, приятелят на Яница не само е заплашвал внучката й, но дори я е набил - удрял й шамари, наплюл я и я плашил с убийство.

В деня преди побоя в класната стая Илияна запитала Яница защо я тормози и докога приятелят й ще заплашва нея и семейството й. Яница се изсмяла и язвително отговорила: "Какво семейство, бе, ти нямаш семейство, сама си като куче". Последната реплика пронизала сърцето на момичето като с нож, защото родителите й били разведени и Яница коварно я ударила по най-болното място. Без да мисли, Илияна я хванала за косата и започнала да я удря. Момичето се кълне, че не е блъскала главата й в чина. "Съучениците ми могат да потвърдят. Само я хванах за косата и я ударих няколко пъти с меката част на дланта си. Не исках да я бия, но не бях на себе си, повече не можех да издържам на този тормоз и обидите. Съжалявам много за това, което направих, не е редно, но просто опитах да се защитя, защото тя ме нарани много", каза Илияна.

От деня на сбиването двете момичета не ходят на училище. Яница е под наблюдение в болницата, защото описала пред лекарите симптоми, които водят към съмнение за комоцио. Интересното обаче е, че тя е била приета на 21 март вечерта, а още на следващия ден самоволно напуснала болницата, като подписала за това документ. Същият ден дори се появила в училището и разговаряла с директорката Галина Казакова. След още един ден пак се върнала в болница.
"Този тормоз срещу мен е от много време. Приятелят на Яница ме заплаши, че ще ми намотае червата около врата и аз подадох жалба в полицията. Написа ми го във Фейсбук. Пишеше ми и други заплахи. На 25 декември излязохме с приятеля ми да се поразходим. Видяхме кола, която пусна дълги фарове и тръгна след нас. Започнаха да ни секат пътя, замахваха с палки към колата. Крещяха "Спрете, бе", разказа Илияна. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди.

"Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, за да се установи в детайли здравословното състояние на пострадалото момиче. От данните, които имаме от болницата, може да се каже, че става въпрос за леко мозъчно сътресение без опасност за живота. С двете момичета веднага след инцидента са предприети мерки от страна на полицейските служители и те са разписали предупредителни протоколи", казаха от пресцентъра на полицията в Бургас.

Междувременно се заговори, че Илияна е изключена от школото. Директорката Галина Казакова обаче отрече информацията. Тя заяви, че поведението на момичетата тепърва ще бъде разглеждано на педагогически съвет и тогава ще се вземе решение какви наказания и на кого ще бъдат наложени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай