И Тотю настигна гърците

И Тотю настигна гърците | StandartNews.com

Благоевград. Ден, след като финансовият министър обяви, че сме стигнали гърците по доходи и скоро ще ги задминем, Тотю Младенов сподели оптимизма му.

"Колкото и странно да ви звучи, България върви в правилната посока. Реализират се инфраструктурни проекти, проекти в енергетиката и това ще осигури по-добро бъдеще на страната", обясни социалният министър.

Според Тотю Младенов много програми подпомагат бизнеса – за наемане на работна ръка, плащат се заплати и осигуровки, както и пътуването до работа.

Това са облекчения, заради които се надявам, че още от началото на следващата година работодателите няма да съкращават, а ще назначават работници, обясни Младенов.

Над 100 000 човека ще работят по европейските програми догодина, в момента те са около 70 000. В понеделник МТСП ще подпише договори със 166 общини за помощ в дома. 4 500 лични асистенти ще обслужват 14 500 потребители.

През следващата година 17 000-18 000 ще са личните асистенти, които ще обслужват над 35 000 хора с увреждания, които не могат да се грижат за себе си, допълни още Младенов.

Благодарение на съвместния контрол на Главна инспекция по труда и на Националната агенция по приходите за година над 40 000 човека са преминали от 4 на 8-часов работен ден. След намесата на трудовите инспектори за 3 години и 4 месеца са изплатени над 220 милиона лева забавени заплати. Само за последната година случаите на работа без трудови договори са намалели с 30%”,отчете още министърът.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай