Храна и вода за чакащите шофьори на Кулата

Храна и вода за чакащите шофьори на Кулата | StandartNews.com

Днес ще бъдат раздадени храна и вода на превърнатите в заложници на ГКПП-Кулата-Промахон шофьори на тежкотоварни автомобили. Екипи на Българския червен кръст ще подпомогнат блокираните на българо-гръцката граница шофьори. По-късно същото ще бъде направено и за чакащите на ГКПП-Илинден-Ексохи. Няма никаква яснота кога ще приключат протестите на гръцките фермери. Те настояват за облекчена данъчна политика към сектора. Очакват се още по-крайни действия от тях в днешния ден, тъй като утре има общонационален протест в Гърция. Десетки тирове седят на границата, има шофьори, които нямат храна и вода. Затова ръководството на Българския червен кръст реши да се присъедини към усилията на служителите на РД ПБЗН – Благоевград.

Заради блокадата на граничната бразда от община Петрич осигуриха вчера минерална вода за шофьорите на тежкотоварни автомобили.

Гръцките фермери вдигнаха временно блокадата в 22,00 часа във вторник, след като движението бе затворено в продължение на цели 33 часа. Стотици камиони успяха да преминат през граничния пункт до 05,00 часа сутринта в сряда, когато отново протестиращите „затапиха" граничната бразда. „Поне тези, които чакаха най-дълго, продължиха пътя си. Сега се надяваме нашата държава да реагира адекватно и да осигури коридор за всички, а не да сме заложници на настроенията на 20-30 гръцки фермери", заявиха български шофьори на тирове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай