Харманли иска лагер от затворен тип за бежанците

Харманли иска лагер от затворен тип за бежанците | StandartNews.com

Хасково. Кметът на Харманли Михаил Лисков изпрати писмо до властта, в което настоява за промяна на статута на Временния приемателен център за бежанци в града от отворен в затворен тип.

В искането, изпратено от градоначалника е адресирано до Министър-председателя Бойко Борисов и парламентарните групи в Народното събрание, се посочва, че то е формирано въз основа на общественото мнение и на протести на гражданите срещу чужденците в града им.

В писмото си Лисков е изложил подробности от случаи, в които Харманли и имал проблем с настанени в лагера. В писмото си Лисков посочва и че през последната година, с идването на бежанците в града им се е увеличила битовата престъпност.

Градоначалникът търси съдействие за подсилването на охраната на лагера. Той настоява освен сега съществуващата охрана, която се извършва от частна охранителна фирма, МВР също да дежури.

Кметът настоява и за отпускането на на допълнителните щатове в ГРАО, заради увеличилата се работа покрай регистрацията на чужденците, получили статут.

Кметът на Харманли отправя молба и за внасяне на предложение за промени по Закона за убежището и бежанците. „Предвид нормализиране на обстановката е необходимо да се вземат спешни мерки РПЦ-Харманли да стане със статут от затворен тип.",е казва в писмото на Лисков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай