Хари с изненадваща визита

Посещението на принца в Лесото започна във вторник тази седмица

Хари с изненадваща визита | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Принц Хари

Принц Хари отново стегна куфарите. Той е на посещение в кралство Лесото, съобщи АП. Именно в малката планинска държава в Африка херцогът на Съсекс стана съосновател на благотворителна фондация, подкрепяща младежи, през 2006 г. Фондацията бе основана в памет на майката на принц Хари, принцеса Даяна.

Посещението на принца в Лесото започна във вторник тази седмица със среща с млади хора.

През миналия месец Хари навърши 40 години.

Той трябва да посети още Йоханесбург в РЮА в рамките на четиридневно пътешествие в Южна Африка. Това е първото посещение на принц Хари в региона през последните пет години. Съпругата му Меган и двете им деца Арчи и Лилибет не го придружават, пише БТА.

Принц Хари съоснова фондация Sentebale съвместно с принца на Лесото Сеейсо. Първоначалната цел на благотворителната организация е подпомагането на млади хора, заразени с вируса на ХИВ.

Организацията работи в Лесото и Ботсвана и подкрепя деца и млади хора в борбата с предизвикателства, свързани със здравето, неравнопоставеността и климата. Дума sentebale означава "не ме забравяй" на езика на Лесото. Двамата принцове са искали името на фондацията да бъде в памет на покойните им майки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай