Хари и Меган със сурови мерки за сигурност

Близък приятел на кралската двойка разкри истината

Хари и Меган със сурови мерки за сигурност | StandartNews.com

Хари и Меган взеха мерки за сигурност. 

"Принц Хари и Меган Маркъл държат принц Арчи и принцеса Лилибет настрана от светлината на прожекторите заради опасения за безопасността им", това заяви близък приятел на кралската двойка в интервю за сп. People.

Докато принцът се бори да осигури по-голяма сигурност за семейството си, отзвукът от смъртта на майка му, принцеса Даяна, която загина през 1997 г. при преследване с автомобил с висока скорост тежи силно, особено сега, когато Хари вече е родител. "Той иска те да водят възможно най-нормален живот, без да се страхуват от отвличане или нараняване", допълва запознатият пред медията. И добавя още: "Като баща и съпруг Хари е решен да гарантира, че историята няма да се повтори".

Множество добре осведомени лица от обкръжението на принца също разкриват пред списанието, че херцогът на Съсекс вярва, че баща му, крал Чарлз Трети, ще възстанови охраната му.

Припомняме, че Хари по-рано тази година загуби делото, с което се надяваше да възстанови охраната си, финансирана от данъкоплатците. И точно това, което му пречи да си осигури търсената защита, е предмет на ожесточени спорове. По конституция крал Чарлз няма никаква правителствена власт в Обединеното кралство, а правомощията за предоставяне на полицейска закрила са на Изпълнителния комитет за защита на кралските особи и обществените личности, който действа от името на правителството на Обединеното кралство.

От своя страна съпругата на принца, Меган Маркъл, "го подкрепя на 100%, но би искала той да се откаже от тези съдебни дела, да бъде щастлив и да живее за момента", пък коментира бивш служител на тяхната фондация Archewell.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай