Гришо подкрепи Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

Гришо подкрепи Варна за Европейска младежка столица през 2017 г. | StandartNews.com

Най-големият български тенисист Григор Димитров официално подкрепи Варна в битката за Европейска младежка столица през 2017 г. В своята страница във Фейсбук световноизвестният спортист публикува следния текст "I support #Varna2017 - my favorite for European youth capital!".

Тенис легендата е сред най-обичаните от варненци спортисти. Започна звездната си кариера като тенисист във варненския клуб „Черно море Елит", а тази година по предложение на кмета Иван Портних бе обявен за „Почетен гражданин на Варна". Неговите родители Димитър и Мария Димитрови лично получиха престижното отличие от името на сина си на специална церемония на празника на града – 15 август.

Невероятният жест на подкрепа от Григор идва дни преди представянето в Брюксел на единствената българска кандидатура в надпреварата за Европейска младежка столица. Събитието ще се проведе на 12-ти ноември по време на форум на тема „Активната младеж през социалните иновации". Проявата е организирана от екипа на кандидатурата и представители на младежки неправителствени организации, с активното съдействие на евродепутата Емил Радев.

Варна се класира на финала в надпреварата за Европейска младежка столица 2017. Заедно с другите четири града - Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия), Ню Касъл (Великобритания) и Перуджа (Италия), морската столица бе обявена като един от претендентите за отличието. Това стана по време на среща на Европейския Младежки Форум на 23 април т.г.

Европейска младежка столица е титла, която се присъжда за период от една година, през която на града победител се дава възможността да представи своя младежки ориентиран културен, социален, политически и икономически живот. Инициативата за ЕМС насърчава нови идеи и иновативни проекти, свързани с активното участие на младите хора в обществения живот и има за цел да представи модели за бъдещо развитие на младежки политики в европейските общини.

Градът - победител в надпреварата ще бъде обявен на 19 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай