Гръмна газова бутилка в блок в Русе

Гръмна газова бутилка в блок в Русе | StandartNews.com

Гръмнала газова бутилка в жилищен блок в Русе за малко не уби семейство пенсионери, предаде БГНЕС.

Инцидентът станал днес, около 14.30 часа, в кооперация на улица "Борисова", откъм задните балкони. Собственикът на апартамента сам е потушил огъня, за да не се разпростре до идването на пожарната.

86-годишният Атанас Атанасов разказа, че живее заедно с 85-годишната си съпруга, която е болна и трудно подвижна. Той е сложил на газовия котлон да вари картофи, но половин час по-късно изведнъж бутилката е гръмнала. За щастие ударната вълна е била навън от жилището, при което са избити прозорци и метална дограма. Късмет за съседите е било, че бутилката е голяма, а не туристическа, поради което налягането е по-малко – в противен случай е можело да се съборят стени в целия вход.

Мъжът сам е потушил огъня, като е спрял газта от вентила и е загасил с вода. На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на пожарната и "Спешна помощ". Медиците са прегледали семейството – жената е добре, а мъжът й е получил леки обгаряния по главата и силен стрес. Те не са откарани в болница. Причините за инцидента се изясняват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай