Готвят най-голямото кръщене в България

Готвят най-голямото кръщене в България | StandartNews.com

България да запише нов рекорд в книгата на Гинес и да се запомни с най-голямото кръщене.

Такава задача си поставиха "Движение за национална кауза" (ДНК) основано от известният Анредй Арнаудов и джаз певицата Хилда Казасян.

Те успяха в началото на годината да привлекат към идеята си за по-добра България и други познати лица от родния шоубизнес и обществен живот.

ДНК вече е готова с първите си две кампании.

Една от тях е именно – страната ни да се запише в световната книга с много постижения. Идеята има и друга цел, а именно - да се справи с демографската криза по родните ширини.

Това което трябва да направи всеки, който иска да носи своят принос в постижението е просто – да си напарви дете до края на годината.

Доказателството е селфи с положителен тест за бременност или снимка от видеозон. То трява да кича в интернет на страницата на ДНК като напише и специален хаштаг – #pravimgozabg.

Снимката ще донесе и още нещо – ДНК ще дари по 1 лв за всяка споделена снимка. Събраната сума ще отида зда инхвитро процедури за хората, които също искат да оставят следа, но срещат трудности.

Целта е преди есента на следващата 2017г. всички направени за каузата деца да бъдат кръстени заедно. За кръщенето ще бъде поканен и лично българският патриарх Неофит. Известните лица от ДНК са готови да се нагърбят с нелеката отговорнсот да бъдат кръстници на децата.

Именно раждаемостта е един от основните приоритети на ДНК. Данните, които представиха, сочат, че 73% от населението живее в града, 60 000 са ражданията, а 30 000 са абортите за 2015 г.

"Да създадем природа", призовава другата кампания на ДНК. "Обичам природата и ми дреме на нея", заяви джаз изпълнителката Хилда Казасян, която е едно от лицата на организацията.

Тя изрази негодувание към "една шепа хора, които не са истинските природозащитници" . По думите ѝ, те усвоили милиони пари за преброяване на всякакви животинки, спрели истински важни проекти, които засягат регионите и съществуването на населението там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай