Голямо сърце. Джоли с уникален жест на червения килим

Актрисата зарадва свой фен с тежко заболяване

Голямо сърце. Джоли с уникален жест на червения килим | StandartNews.com

Анджелина Джоли премина по червения килим на фестивала във Венеция за премиерата на филма на Пабло Лараин „Мария“. Филмът описва последните дни от живота на Калас в Париж, когато тя е вече пристрастена към лекарствата против тревожност.

На червения килим Джоли се наведе и поздрави неин фен, който е на легло заради тежко заболяване. Двамата разговаряха за кратко.

Впоследствие се разбра, че това е италианският писател Паскуалино Еспозито, който през последните години винаги си запазва място на червения килим, за да види отблизо големите звезди.

Той страда от генетично заболяване, известно като „болест на крехките кости“. Обикновено се диагностицира още при раждането. Имперфектната остеогенеза е наследствено състояние и може да причини меки кости, които лесно се чупят, кости, които не са напълно оформени, и други тежки деформации като мускулна слабост, аномалии на гръдния кош и гръбначния стълб, кожа, която лесно се натъртва, както и загуба на слуха.

„Тя е личност с много голямо сърце. Фантастична е“ – така Еспозито коментира срещата си с Джоли пред журналист на The Hollywood Reporter, предава LadyZone.

Носителката на "Оскар" от години се занимава с хуманитарна дейност и подкрепя много каузи като опазване на околната среда, образование и правата на жените. Тя бе и специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай