Годишната заплата на Уилям! Цифрите стряскат

Колко взима принцът

Годишната заплата на Уилям! Цифрите стряскат | StandartNews.com

Принц Уилям е получил зашеметяващите 30 милиона долара в сметката си за първата година като управител на херцогство Корнуол - титла и имот, които той наследи, след като баща му, крал Чарлз, се възкачи на трона. 

Херцогство Корнуол публикува своя интегриран годишен отчет на 24 юли, разкривайки разпределим излишък от 23.6 милиона паунда (30.4 милиона долара) за финансовата 2023-2024 година. Това е първата пълна година, в която принц Уилям управлява имението. Тази сума покрива официалните, благотворителните и личните разходи на престолонаследника, Кейт Мидълтън и трите им деца. Това предаде tialoto.bg.

Като работещ член на кралското семейство, 42-годишният принц на Уелс не получава традиционни доходи. Вместо това годишните му разходи се покриват до голяма степен от херцогство Корнуол. Имението е създадено от крал Едуард III през 1337 година с цел да осигурява средства за наследника на трона. То е настойност над 1 милиард долара, обхваща 130 000 акра в 23 окръга на Англия и Уелс и включва земя, ферми, къщи и други активи за издръжка на наследника и семейството му. 

Предполага се, че Уилям плаща данък общ доход върху цялата спечелена сума, която получава от херцогство Корнуол след изваждане на разходите за домакинство, които не са посочени в доклада. 

Когато крал Чарлз се възкачи на трона през 2022 година, принц Уилям се превърна в херцог на Корнуол и глава на херцогството. След смъртта на кралица Елизабет кралски източник сподели, че престолонаследникът "се потапя напълно" в ролята си на глава на херцогство Корнуол.

Той е направил няколко посещения в имението, откакто го наследи, включително едно вечерно пътуване през май, когато посети мястото на иновативния жилищен проект на Херцогство Корнуол, насочен към справяне с бездомността в Нюкуей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Интернет експлорер
преди 1 месец

Нюкий :) - само за информация.

Откажи