Гладуващо бебе отнето от родители вегани

На пет месеца тежи 3,75 кг, борят се за живота му

Гладуващо бебе отнето от родители вегани | StandartNews.com

Гладуващо бебе отнето от родители вегани

В американския град Титусвил, Флорида, е задържано веганско семейство, чието бебе е открито полумъртво от глад, съобщава Fox News.

20-годишната Джулия Френч и 31-годишният Робърт Баски спрели да дават на бебето заместител на кърмата, препоръчан от лекаря, като вместо това го хранели с домашно приготвена смес от картофено пюре, която не съдържала мляко и други животински продукти.

Петмесечното бебе било с тегло 3,85 килограма, т.е. само 450 грама повече, отколкото след раждането. Ребрата му се броели, а телесната температура и кръвната захар скочили заради недохранване и дехидратация. "Никога не съм виждал толкова малко бебе в такова състояние", казва Лорън Уотсън, полицейски служител в Титусвил.

Родителите не могат да обяснят своите действия. Те са обвинени в насилие и неизпълнение на задълженията им по отношение на детето, причинявайки му тежка телесна повреда. Сега бебето наддава на тегло в болницата, но лекарите не изключват, че няма да има последствия за в бъдеще.

През 2018 г. Бе съобщено, че двама австралийски вегани са довели 18-месечната си дъщеря до пълно изтощение и рахит, поставяйки я на строга диета без животински

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай