Фейсбук и Кунева на война с принц Ангел

Баща ми уреди победата на Зеленогорски в Плевен, твърди Рашков-младши

Фейсбук и Кунева на война с принц Ангел | StandartNews.com

Фейсбук ще гони сина на цар Киро - Ангел Рашков, от къщата на "ВИП Брадър". Мрежата въстана срещу "принца" и циничните му изказвания, че нито едни избори не минават без тяхната "благословия". А най-радикалните се заканиха да обсадят Къщата в Нови хан. В нета са възмутени, че синът на Кирил Рашков се перчи по телевизията в навечерието на 23 септември - когато се навършват 2 г. от драмата в Катуница, която взе живота на 19-годишния Ангел Петров и на 17-годишния Павел Толев. Принцът разбуни и партийните редици. От "България на гражданите" настръхнаха, след като принц Ангел заяви в ефира, че през 1999 г. Найден Зеленогорски е спечелил кметските избори в Плевен срещу Румен Петков с помощта на Рашков-старши. Вчера Зеленогорски нарече твърденията на "принца" смешни, а от партията на Кунева видяха подмолна атака срещу Реформаторския блок чрез трибуната на "ВИП Брадър".

"Изгонете "принца", за да не го направим ние", заканиха се националисти и рокери от страната. По информация на "Стандарт" няколко мотоклуба в страната, подкрепени от патриотични организации, се готвят да атакуват къщата на "Брадъра" в село Нови хан. Част от недоволните ще обсадят и сградата на Нова тв в столицата. Хората недоумяват защо продуцентите са допуснали принц Ангел Рашков да влезе в Къщата. Голяма част от зрителите са възмутени от Нова, която допуска участието на спорния персонаж в навечерието на годишнината от събитията в пловдивското село Катуница. На 23 септември се навършват точно 2 г. от инцидента с 19-годишния Ангел Петров, който беше прегазен с микробус от роми, близки на Кирил Рашков, и последвалата смърт на 17-годишния Павел Толев. Това доведе до опожаряване на имотите на Рашкови и прогонването им от Катуница, както и до масови бунтове в цялата страна. Полиция и жандармерия тогава едва успяха да овладеят ескалацията на напрежението.

Продуцентите си правят ПР на гърба на човешката трагедия

"Как може да допускат един доказан престъпник и българоубиец, натрупал пари с измами и кражби", са част от коментарите във Фейсбук. Хората питат дали от телевизията са забравили протестите и отново ли желаят в страната да има етническо напрежение.

Във Фейсбук се разпространява и видеоклип от "ВИП Брадър" на скандален разговор между участващите в предаването принц Ангел, бившия депутат от "Атака" Павел Чернев и рапъра Мишо Шамара. "Без нашите гласове никога не се печелят избори. Значи ние сме магнитът, складът, от който почти всеки политик си прави сметка, че трябва да пазарува малко от там", признава Рашков пред двамата си събеседници. След това принцът се обръща към Павел Чернев с думите, че лично хора от "Атака" в Пещера са го търсили, за да купят ромски гласове на последните парламентарни избори. Освен това принцът изтъква, че баща му Цар Киро е помогнал на Найден Зеленогорски да спечели балотажа срещу Румен Петков на кметските избори в Плевен през 1999 г. "Не са ни давали пари, имали сме други договорки. Примерно - лобиране. Лоби в интерес на малцинствата! Не мога да кажа колко гласове сме осигурявали най-много, но са били достатъчно да обърнат избори на втори тур. Например Найден Зеленогорски спечели срещу Румен Петков с помощта на баща ми. Тогава той отиде в Плевен и

осигури 95% от гласовете на ромите

обясни Рашков и дори изяви готовност да даде показания пред прокуратурата. В социалната мрежа призовават главния прокурор Сотир Цацаров незабавно да се самосезира за престъплението купуване на гласове, а Рашков да бъде изведен от Къщата и задържан.

Правят кампания срещу Реформаторския блок

Меглена Кунева излезе с официално изявление по повод обвиненията на Ангел Рашков. Ето как лидерът на "България на гражданите" коментира скандала със Зеленогорски:

Решително се противопоставяме на атаките срещу Найден Зеленогорски от тази сутрин в ефира на Нова телевизия. Като изключим редакционния избор на източник, ни прави впечатление, че на фона на изявлението "минавали са политици от всички партии", единственото споменато име беше това на Найден Зеленогорски. Заявяваме, че "Движение България на гражданите" и Реформаторският блок ще се противопоставим на упражняването на влияние от икономически кръгове и олигарси чрез скрито или открито притежавани от тях медии. За да изясним фактите, държим в настоящото право на отговор да съобщите следното:

- На втория тур на въпросните избори в Плевен през 1999 г. не Найден Зеленогорски, а неговият опонент е получил повече гласове в ромските секции.
-  Найден Зеленогорски е водил още на първи тур с над 1000 гласа. Така че твърдението на събеседника ви за "обръщане на вота" противоречи на фактите и резултатите от гласуването, т.е. то е чиста лъжа.

По повод отправената клевета Найден Зеленогорски ще вземе решение какви следващи мерки да предприеме в защита на репутацията си.

Надяваме се българските граждани да не стават свидетели на въвличане на медии в клеветнически кампании срещу членове на Реформаторския блок и Гражданския съвет, като декларираме, че "Движение България на гражданите" е на ваше разположение за конструктивни политически дебати с опонентите ни, ако считате това за необходимост в програмната схема на телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай