Фермери се страхуват за бъдещото на сектора без Бойко

Фермери се страхуват за бъдещото на сектора без Бойко | StandartNews.com

София. Секторът земеделие благодари на Борисов за субсидиите, които са отпуснати по време на управлението му. Те обявиха, че по времето на тройната коалиция не са взели нито едно евро от европейските пари, предвидени за отрасъла, съобщиха хора от бранша на пресконференция след срещата с лидера на ГЕРБ в партийната централа. Бившият премиер не се появи на нея, отидоха само представители на аграрния сектор.

За първи път получаихме субсидии по времето на Борисов, страх ни е за бъдещето на сектора сега, предишни правителства ни искаха подкупи, имам графологична експертиза, посочи Иван Папазов от асоциацията на свиневъдите.

При БСП сме взели 0 лева, а при Борисов - максимум средства, казаха земеделците.

Надяваме се новото правителство да отчете, че България е на финалната права за получаване на новите субсидии и да не се забравя сектора, каза Цветан Филев от асоциацията на тютюнопроизводителите след срещата си с Борисов. Ние умираме при връщане на сектора назад, допълниха браншовиците.

"Протести може да има не само на "Орлов мост". Ние сме протестирали и може да го направим пак. Искахме среща с всички партии, никой не откликна освен ГЕРБ. Не знам тия политически партии, които ни отказаха, на какви се правят", заяви един от представителите.

Не ни интересува кой ще е министър. Ние сме си взели субсидиите, г-н Мирослав Найденов да си носи кръста, категорични бяха земеделците

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай