Фенове окупираха имението на Ален Делон

Цял ден там прииждат хора с букети и венци, за да почетат своя идол

Фенове окупираха имението на Ален Делон | StandartNews.com

Източник: АФП

Множество почитатели са се събрали пред имението на Ален Делон в Души, където ще се проведе церемонията по погребението му, съобщава "24 часа".

Цял ден там прииждат хора с букети и венци, за да почетат своя идол. Пристигат и малцината, поканени на церемонията, която ще се състои в затворен параклис.

На мотор пристигна Пол Белмондо - синът на другата легенда на френското кино Жан-Пол Белмондо, който бе основният съперник на Ален Делон за сърцата на публиката.

Синовете на Делон Антони и Ален-Фабиен излязоха пред портата на имението да благодарят на почитателите на баща си, дошли да го почетат от всички краища на Франция и от чужбина.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. местно време в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон прекара последните си години.

Актьорът е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а скромно погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Поканени са около петдесет души, близки приятели на клана Делон съобщиха за АФП трите му деца Антъни, Анушка и Ален-Фабиен.

Според източници близки до АФП сред гостите се очаква да присъстват Розали ван Бримен - бивша съпруга на актьора и майка на Анушка и Ален-Фабиен, както и актрисите Никол Калфан, Мюриел Робин и Жералдин Данон, която е и кръстница на актьора. Според вестник „Паризиен" Пол Белмондо също е поканен.

Мобилните телефони трябва да бъдат иззети от всички присъстващи на погребението от съображения за конфиденциалност. По искане на семейството префектурата е забранила и прелитанията над имота за целия уикенд.

Погребението ще се състои изцяло при закрити врати, далеч от камери и фотоапарати, в параклис, разположен в сърцето на имението Души-Монкорбон, купено от Ален Делон през 1971 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай