Фенки издирват в нета тотомилионера готвач

Фенки издирват в нета тотомилионера готвач | StandartNews.com

Отказва договора в Слънчев бряг, но няма да зарязва занаята

Петко Семерджиев си сменя номера на телефона, ще продължи да пуска фишове

Само за часове пловдивчанинът Петко Семерджиев стана най-издирваният ерген в България. 31-годишният готвач удари джакпота от 5 969 029 лева в неделния тираж на играта "6 от 49" на спортния тотализатор. Младежът призна в ефир, че още не е задомен и това отприщи небивал интерес към него от страна на нежния пол.

Повечето се надяват да се доберат до него през Фейсбук, но за техен малшанс новоизлюпеният богаташ не си пада по висенето в социалните мрежи.

"Петко е стеснителен като характер. Не си пада много по свалките. Сега от съученички до колежки напират да го видят. Затова си изключи телефона, сега си вади друг номер, за да не му досаждат. Смята да замине на екскурзия в чужбина, докато поне за малко спре шумотевицата около него. Ще пообиколи Европа, тъкмо ще помисли на спокойствие какво да прави оттук нататък", научи "Стандарт" от близки до първия тотомилионер за 2016 година.

До момента Петко не е имал дълга и продължителна връзка, затова и не бърза да се задомява. Освен от кандидат-булки той вече е тормозен и от приятели и роднини с молби за заеми. Най-нетърпеливите идват да го издирват в дома му. "Петко трудно отказва и със сигурност ще услужи на много хора, дано само не го завлекат", коментират познати на късметлията.
Петко още не е решил какво да прави с огромните пари, които спечели с фиш само за 6,80 лева.

Една от идеите е да си направи верига от ресторанти, но според близките му това крие много рискове. Петко обсъжда плановете си освен с родителите си и със своята сестра, нейния съпруг и дядо си. Най-щастлива от големия удар засега е малката му племенница, за която били и първите подаръци.

Новият милионер вече е уведомил шефовете си в Слънчев бряг, където е трябвало да бъде готвач през лятото, че се отказва. През последните години всяко лято Петко си е вадел хляба в курорта. През зимата той върти гозби в Банско, където го споходи и големият късмет.

Въпреки че вече е милионер, пловдивчанинът не смятал да зарязва занаята, който го е хранел досега. Той гледал тв шоуто "Мастър шеф" и пред приятели в Банско твърдял, че се смята за доста добър в кухнята.

Даже се изкушавал да се пробва в тв предаването, но се притеснявал, че ще се гипсира пред камерите.

Въпреки че не вярвал птичето на късмета да кацне втори път на рамото му, Петко щял да продължи да пуска фишове. Ще смени обаче печелившата комбинация 2, 4, 5, 11, 22, 27, с която удари джакпота. Ще играе с лични дати и любими числа, от които никога не се отказва.

Спортният тотализатор може да роди втори милионер за годината още в четвъртък.

Тогава джакпотът в играта "6 от 49" ще бъде 1 270 000 лева, в "6 от 42" - 350 000 лева, а в ТОТО 2 - Зодиак - 2 550 000 лева.

Съветват го да си купи имоти в чужбина

Какво е най-добре да направи човек, когато удари милиони от тотото? Късметлията Петко Семерджиев е засипван от съвети в коментарите под новината за големия му удар.

Единият е да си купи няколко едностайни апартамента и къщички за по 100 хил. евро в няколко държави и да ги пуска под наем.

Друга препоръка е веднага да вложи поне 30% от печалбата в чужди акции и облигации.

Друг съвет е спешно да се пресели в друг град, за да се отърве от досадници. Според мнозина най-добре е направо да отседне трайно в чужбина, като си купи имот.

"В Европа вече стана страшно заради джихадистите. Затова по-добре купувай билет направо за Бали или Карибите", гласи едно от предложенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай