Звездите на Евровизия 2020 по БНТ

Специалното шоу "Eurovision – Europe Shine a Light" ще се излъчи на живо на 16 май от 22 часа

Звездите на Евровизия 2020 по БНТ | StandartNews.com

Българска национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на БНТ 1 шоуто “Eurovision – Europe Shine a Light” на 16 май от 22 часа българско време. Телевизионната програма няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Датата и часът на събитието не са случайни – тогава трябваше да се проведе големият финал на конкурса на живо от Ротердам.

Тазгодишното издание на Евровизия беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.

Българският представител Виктория също ще участва в шоуто на 16 май. Тя ще запише специално видео послание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на конкурса ще са на постоянна ротация в европейските радиа и музикални телевизии, а много от национални телевизии в Европа подготвят и специални телевизионни програми.

След отмяната на конкурса Виктория също зарадва своите фенове с онлайн концет от дома си в София. Младата певица изпълни за първи път на живо песента си за Евровизия “Tears Getting Sober”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай