Ето кой милиардер взе Невърленд на Майкъл Джексън

Съсобственик на хокейния отбор „Питсбърг Пингуинс“ купи легендарното имение

Ето кой милиардер взе Невърленд на Майкъл Джексън | StandartNews.com

Имението „Невърленд“ има нов собственик. Ранчото в Калифорния, принадлежащо на Майкъл Джексън, където той живя 15 години, бе купено от милиардера Рон Бъркъл, съсобственик на хокейния отбор „Питсбърг Пингуинс“, за 22 милиона долара, съобщава АНСА, цитирана от БГНЕС.

Имотът беше обявен за продажба през 2014 г. за 100 милиона долара. През 2017 г. той беше изтеглен от пазара поради срива на цената до 67 милиона долара и трудността да се намери купувач. Ранчото е закупено от Джаксън през 1987 г. за малко над 19 милиона долара. Това са 2700 акра, разположени в Лос Оливос, близо до Санта Барбара.

Имотът включва къща от 12 000 квадратни метра, басейн, кино, бална зала, пожарна, зоологическа градина и жп гара в стил „Дисни“. Поп звездата го притежаваше до смъртта си през 2009 г.

Рон Бъркъл е американски милиардер, основател и управляващ инвестиционния фонд „Юкайпа“ (The Yucaipa Companies), собственик и на хокейния отбор „Pittsburgh Penguins“. Инвестира и в медийни проекти, и в технологични компании като SeatGeek, SoundCloud, Uber, Warby Parker, Spotify, Foursquare, в платформата за настаняване Airbnb. Той е известен и като спонсор на Демократическата партия в САЩ. В началото на 2020 г. при неизяснени обстоятелства почина синът му Андрю, едва на 26 години.

Според „Уолстрийт джърнъл“ Бъркъл е бил делови съветник на Майкъл Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че милиардерът смята придобиването на „Невърленд“ за изгодно вложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай