Ето колко са стрували Хари и Меган на Канада

Херцозите на Съсекс прекараха два месеца в страната и местните данъкоплатци платиха охраната им

Ето колко са стрували Хари и Меган на Канада | StandartNews.com

След безкрайни спекулации стана ясно какви са разходите по охраната на принц Хари и Меган Маркъл в Канада. Херцозите на Съсекс са стрували над 40 хиляди щатски долара – 56,384.52 канадски долара – на местните данъкоплатци, предадоха от DailyMail. Изданието се позовава на данни от Канадската федерация на данъкоплатците.

В тази сума обаче не влизат заплатите на полицаите, а само допълнителни разходи като извънредно работно време, пътни разноски и храна. Твърди се, че кралското семейство е било охранявано от канадските служби до 14 март.

Откакто се преместиха в САЩ, фокусът е върху това как Хари и Меган си плащат за охраната в Калифорния. Първоначално се смяташе, че принц Чарлз покрива част от сметките на сина си. От предполагаемата сума от 4 милиона лири годишно, бъдещият крал плащал половината. Анонимни приятели на херцозите обаче твърдят, че сами си плащат таксите. Президентът Доналд Тръмп категорично заяви още с пристигането на съпрузите в страната, че американските данъкоплатци няма да помогнат финансово.

Слуховете за охраната на Хари и Меган варират. Някои твърдят, че по време на престоя си в имението на Тайлър Пери те са пазени от неговите бодигардове. Други казват, че херцозите са наели изтънчена фирма, грижила се за Джеф Безос и Том ханкс, която таксува 7 хиляди лири на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай