Ето как Илон Мъск ще лекува депресия

Хората ще могат да слушат музика "директно от чипове"

Ето как Илон Мъск ще лекува депресия | StandartNews.com

Предприемачът-милиардер Илон Мъск твърди, че негова компания ще работи върху връзката между човешкия мозък и компютрите, което ще позволи стрийминг на музика "директно към мозъка".

Хората ще могат да слушат музика "директно от чипове", обясни Мъск и допълни, че ще работи по технология, която "може да помогне за контролиране на нивата на хормоните, да подобри способностите, преценката, да облекчи безпокойството и други иновации".

"Първоначално технологията може да се използва за подпомагане на хора с мозъчни заболявания като болестта на Паркинсон, но крайната цел на "Neuralink" е да даде възможност на хората да се надпреварват с напреднал изкуствен интелект", заяви милиардерът.

Инсталирането на чипа трябва да е подобно на лазерната очна хирургия, а в документа, описващ този проект, се уточнява по-подробно, че ще има USB-C кабел, който ще осигури "пълен пренос на данни" в мозъка.

По-рано Мъск намекна, че друга цел на чипа е да лекува депресия и зависимост. Това трябва да се случи чрез "реорганизиране" на частите на мозъка, отговорни за тези заболявания.

Тестове вече се извършват върху животни. Такива бяха планирани и за хора тази година, но пандемията от коронавирус вероятно ще промени тези планове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай