Елтън Джон ще пее на Оскарите

Номинираните за най-добра оригинална песен ще зарадват публиката на церемонията

Елтън Джон ще пее на Оскарите | StandartNews.com

Сър Елтън Джон ще пее на тазгодишната церемония за раздаването на наградите „Оскар“ на 9 февруари. От Академията на филмовите изкуства и науки официално обявиха, че музикантите с номинация за най-добра оригинална песен ще се качат на сцената за изпълнение на живо.

Сър Джон ще изпее хита си от „Бохемска рапсодия“ „(I'm Gonna) Love Me Again“, Синтия Ериво ще изпълни „Stand Up“ от „Harriet“, в който тя и играе главната роля, Идина Мензел – „Into the Unknown“ от най-касовата анимация на всички времена „Замръзналото кралство 2“, в която тя отново озвучава Елза, Ранди Нюман ще изпее „I Can't Let You Throw Yourself Away“ от „Играта на играчките 4“, а Криси Мец ще изпълни хита на Даян Уорън от „Breakthrough“ – „I'm Standing with You“.

Това е третата номинация за „Оскар“ за Елтън. През 1995-а той за първи път печели златото за най-добра оригинална песен за „Can You Feel the Love Tonight“ от „Цар Лъв“. Ериво също така участва в надпреварата за най-добра актриса. Нюман до сега има две награди за най-добра оригинална песен от Академията – за „If I Didn't Have You“ от „Таласъми ООД“ и „We Belong Together“ от „Играта на играчките 3“.

На предстоящата церемония специален гост ще бъде Ахмир Томпсън „Questlove“ от групата, носителка на „Грами“ „The Roots“, която от няколко години свири във „Вечерното шоу с Джими Фалън“. Също така ще има и специален оркестров фрагмент, дирижиран от Аймиър Нун, посветен на саундтраците, номинирани за най-добра филмова музика. Така тя ще стане първата жена диригент в историята на Оскарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай