Елизабет II миналия век отложила ЧРД заради Хитлер

Кралицата приема само видео поздравления за 94 

Елизабет II миналия век отложила ЧРД заради Хитлер | StandartNews.com

Елизабет II приема само видео поздравления за рожден ден № 94. Нейните асистенти са й организирали онлайн връзка с децата, внуците и правнуците, съобщават от Уиндзор, където кралицата е в изолация с 98-годишния си съпруг, принц Филип. Както се знае, Нейно величество отмени оръдейните салюти и традиционния парад в нейна чест, известен като „Trooping the Colour“, който се провежда всяка година на 13 юни, както и издигането на държавните флагове върху сградите на официалните институции. Владетелката ги определи като „напълно неуместни“ в разгара на пандемията, отнесла в отвъдното хиляди нейни поданици.  

Елизабет II не за първи път отменя личния си празник в 68-годишното си царуване. Тъй като тя е родена на 21 април, а принц Филип – на 19 април, двамата в средата на миналия век решават да слеят купона и да вдигнат наздравици на 20 април. Но личният секретар на Нейно величесто в последния момент й напомнил, че това е рождената дата на Адолф Хитлер – и на мига цялата подготовка отишла в кошчето за боклук.

Ето още няколко тайни от личния живот на кралицата.

  1. Крие луди братовчедки

Елизабет II е владетелка не само на двора, но и на неговите тайни. Открай време тя тушира скандали и овладява критични ситуации. И не говори за неприятните факти и събития. Нито пък за двете си братовчедки, Нериса и Катрин, които са страдали от психически разстройства.  За да не се разчуе за тях, дамите са били настанени в специално заведение с 24-часова охрана. Едната от братовчедките умира през 1986-а, а другата – през 2014-а. И най-върлите папараци никога не узнават за тях.       

     2. Успокоява Даяна в отсъствието на Чарлз

Кралицата никога не е коментирала защо Чарлз и Даяна се женят, въпреки че всички знаят – между тях любов няма. Когато принцесата на народа е бременна с Уилям, мъжът й отива на лов с Камила. Даяна изпада в депресия, получава хранително отравяне и заплашва хората от обкръжението си, че ще се хвърли от стълбите – и полита надолу. Те в ужас викат Елизабет, която взима нещата в свои ръце.   

     3.  Мълчи за изневерите на мъжа си  

Елизабет и Филип се женят през 1947 година. Още през първите дни след сватбата всички започват да говорят, че Единбургският херцог не пропуска нищо на два крака, облечено в пола. В един момент слуховете стават толкова всекидневни и агресивни, че кралицата решава да изпрати мъжа си във ваканция. По-късно свидетели ще се закълнат, че Филип е бил на круиза с „приятелка“.  Според светските хроникьори, той цял живот поддържа флиртове и любовници, но Елизабет II игнорира тези му съпружески волности.   

    4. Сестра й Маргарет обича да спи със звезди

Маргарет, сестрата на Елизабет, никога не е била образец на аскетична аристократка, както повелява протоколът. На младини принцесата си пада по знаменитости – спи с рокаджии и актьори, въпреки че е много омъжена. След като се вдига чутовен шум заради сексуалните й приключения с Мик Джагър и Уорън Бийти, съпругът й подава молба за развод. След като получава обратно свободата си, Маргарет продължава да се наслаждава на живота, но вече много тайно – по заповед на кака си Лизи.         

   5.  Не шуми около родството с Дракула

И нещо наистина забавно – кралицата никак не шуми около родството на династията с Влад III Цепеш – праобраз на прочутия и кръвожаден граф Дракула. Говори се, че тази част от родословното дърво, е дискретно „анулирана“. Дори когато принц Чарлз наследява имот в Трансилвания, Елизабет не желае темата да се тиражира.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай