Елизабет II и Филип - 73 години любов

Заради пандемията няма да има празненства по случай годишнината им

Елизабет II и Филип - 73 години любов | StandartNews.com

Кралица Елизабет II и принц Филип празнуват 73-ата годишнина от сватбата си. Те обаче няма да празнуват с близките си заради ограничителните мерки, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

За да отбележи годишнината, Бъкингамският дворец сподели онлайн снимка на 94-годишната кралица и 99-годишния ѝ съпруг - и двамата усмихнати четат картичка от правнуците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи и поздравителни писма. Елизабет II е с брошка-хризантема от сапфири и диаманти, каквато носи на снимки от началото на медения им месец в Броъдландс, Южна Англия. Кадърът е направен в Уиндзорския замък, където кралицата и съпругът ѝ са отседнали по време на пандемията.

Двамата сключват брак на 20 ноември 1947-а, две години след Втората световна война. Тогава Елизабет е на 21 години. Те се запознават на сватбата на братовчедката на принц Филип - принцеса Марина Гръцка за херцога на Кент, който е чичо на Елизабет, през 1934-а. Принц Филип привлича вниманието на 13-годишната принцеса, когато тя посещава с родителите си Кралския морски колеж в Дартмут, в който той е кадет. Тя се възкачва на престола през 1952-а. Кралица Елизабет и принц Филип имат четири деца. Бракът им е най-дълъг за британски суверен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай