Ели Гигова журира кучета

Ексводещата е познавач на породата йоркширски териер покрай любимеца си Принц

Ели Гигова журира кучета | StandartNews.com

Ели Гигова се оказа един от познавачите на скъпата порода кучета йоркширски териер. Бившата тв водеща журира над 50 чистокръвни представители в конкурса "БГ Йорки 2014". Гигова беше в компанията на своя любимец Принц, който е един от видните представители на породата. Той обаче само се гушкаше в прегръдките на стопанката си и оглеждаше състезателите. 2-годишната Моли спечели сърцето на Ели с визия, решена в розово. Тя стана победител в частта за най-атрактивен стайлинг.

Сред останалите претенденти имаше международни шампиони. На конкурса, организиран от Национален киноложки клуб Йоркширски териер и PETS&U, имаше професионална груминг демонстрация. Така се нарича процедурата за изкъпване, изсушаване, сресване и фризиране на малките питомци. Тя е задължителна при подготовката им за състезания и изложби, но в днешно време се ползва редовно и от стопаните на домашни любимци, които не участват в такива форуми.

Йоркширските териери са едни от любимите породи на звездите. Такива имат в дома си Орландо Блум, Наоми Уотс, Линдзи Лоан, Бритни Спиърс, Хилари Даф, Жизел Бюндхен, Анастейша, Парис Хилтън. Одри Хепбърн е първата, която въвежда йоркита в звездните среди. Нейното първо и най-любимо куче, г-н Феймъс (Популярен), дори се снима в киното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай