Е. Ангелова изпрати хасковския хор в Испания

Е. Ангелова изпрати хасковския хор в Испания | StandartNews.com

Народният представител от ПП ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова осигури участието в престижен форум в Испания на хасковския хор „Орфей". Ангелова връчи на диригента на хора Елена Цветкова парично дарение, с което става възможно заминаването на децата, информират от пресцентъра на ГЕРБ.

Преди седмица Цветкова алармира, че не достигат средства за да могат хасковските хористи да отидат в престижния фестивал. Община Хасково също отпусна сума за участието във форума на хасковските певци. Хор „Орфей" е единственият участник от България.

Диригентът на хора Елена Цветкова благодари на Ангелова за жеста и изказа признателността на хористите и към Община Хасково.

Детски хор „Орфей" е създаден през 1977 година. Основна цел на формацията е да открива талантливи деца и да развива певческите им заложби. Хорът е единствен детски хор, носител на званието „Представителен" за България в цялата област. Репертоарът на формацията е много разнообразен. Хорът е изнесъл над 530 концерта в страната и чужбина, има турнета в Полша, Чехия, Украйна, Унгария, Румъния, Турция, Уелс, Германия, Франция, Холандия, Русия, Гърция, Италия, Австрия и др. Орфейци са носители на награди от наши и международни конкурси и фестивали във Варна, Превеза, Москва, Кантонигрос, Кьолн, Бидгошч, Пловдив и София.

За своята 30-та годишнина детски хор „Орфей" бе удостоен със Златна значка на Българския хоров съюз, а за 35-тата си годишнина получи „Сребърна лира" от Съюз на музикалните и танцови дейци в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай