Джордж Мартин се затвори да пише

Култовият автор най-после ще завърши „Ветровете на зимата“

Джордж Мартин се затвори да пише | StandartNews.com

Джордж Р. Р. Мартин най-сетне има извинение да се посвети на страниците и да завърши култовата си поредица „Песен за огън и лед“. В разгара на пандемията прочутият автор успя да зарадва феновете си с добра новина. Той разкри в сайта си, че откакто се е самоизолирал, пише всеки ден за следващата книга от сагата си – „Ветровете на зимата“.

„Напълно съм наясно, че съм в рисковата категория предвид възрастта и състоянието ми. За това съм се изолирал на далечно място и не възнамерявам да се връщам в града или да се срещам с когото и да било в скоро време. Сега прекарвам повече време във Вестерос, отколкото в истинския свят. В Седемте кралства става доста мрачно... но може би не толкова, колкото при нас. Имам чувството, че живеем в научнофантастичен роман. Колкото и да съм древен, подобно нещо, като това от последните седмици, не ми се е случвало“, пише Мартин.

Джордж сподели още, че киното му „Jean Cocteau“, благотворителната му фондация „Stagecoach“ и галерията му „Meow Wolf“ са затворени за момента. Той увери, че ще продължи да плаща на служителите си.

На Мартин му остават две книги, за да завърши култовата си сага „Песен за огън и лед“ – „Ветровете на зимата“ и „Мечта за пролет“. Последната част от поредицата – „Танц с дракони“, излезе през 2011-а. Както се знае, хитовата тв адаптация по литературния свят на Джордж – „Игра на тронове“, се придържаше към оригинала до петия си сезон, след което режисьорите предпочетоха да проявят „изобретателност“, което не се хареса особено на феновете. Миналата година след 8 сезона сагата на HBO завърши и финалът постигна красноречив „успех“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай