Джордж Мартин: Книгите няма да завършат като сериала

Зрителите видяха един възможен финал, но не и категоричния край на историята, заяви авторът

Джордж Мартин: Книгите няма да завършат като сериала | StandartNews.com

Джордж Р. Р. Мартин разкри, че последните две книги от поредицата „Песен за огън и лед“ няма да имат същата развръзка като хита на HBO „Игра на тронове“. Феновете на поредицата гръмогласно изразиха недоволството си миналата година, когато финалният осми сезон на тв сагата не завърши спрямо техните очаквания.

„Зрителите видяха един възможен финал, но не и категоричния край на историята“, заяви авторът, който призна, че всъщност не е очаквал продукцията да го задмине и да приключи преди той да е дописал книгите.

Мартин вече обяви заглавията на следващите две части – „Ветровете на зимата“ и „Мечта за пролет“. Не е ясно обаче кога те ще се появят и той споделя, че иска да завърши и двете, преди да ги пусне на пазара.

Сериалът настигна книгите на Мартин в четвърти сезон. След това създателите на продукцията се консултираха с Джордж, който им даде генерални насоки относно по-нататъшното развитие на историтята, по които те да напишат сценария. Работата им обаче не можа да впечатли почитателите и повечето зрители остана недоволни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай