Джордж Клуни огорчен заради скандални разкрития

Плантациите за кафе, които снабдяват рекламираната от актьора „Неспресо“, използват детски труд

Джордж Клуни огорчен заради скандални разкрития | StandartNews.com

Джордж Клуни е „изненадан и огорчен“, след като се разкри, че детски труд се използва в плантации за кафе, работещи с марката „Неспресо“, която той отдавна рекламира, съобщи фондация Томсън Ройтерс.

Разследване на британския канал „Channel 4“ показа, че деца работят в шест плантации в Гватемала, която е най-големият производител на кафе в Централна Америка. Твърди се, че именно тези плантации снабдяват „Неспресо“.

„Израснах, работейки в тютюнева ферма и съм напълно наясно с трудностите и проблемите по отношение на селското стопанство и детския труд. За това преди 7 години се съюзих с „Неспресо“ и други организации, с които да подобрим живота на фермерите. Бях изключително изненадан и огорчен, когато разбрах за случая. Очевидно компанията и ръководството ѝ имат много работа за вършене“, заяви Клуни в официално изявление.

От „Неспресо“ увериха, че разследват обвиненията.

„Незабавно спряхме да купуваме кафе от всички плантации в района и няма да подновим покупките, докато не проведем разследване и не се уверим, че не се използва детски труд“, каза изпълнителният директор на марката Гийом льо Канф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай