Джон Траволта напуска Холивуд

Световноизвестният кинаджия се оттегля след смъртта на жена си

Джон Траволта напуска Холивуд | StandartNews.com

Джон Траволта е обявил, че се оттегля от киното. Световноизвестният актьор смятал да се посвети на децата си, които в момента се борят с шока и мъката от смъртта на майка си. Както се знае, Кели Престън почина на 13 юли след двегодишна борба с рака. Феновете също бяха потресени от фаталния изход на болестта, за която не се знаеше, тъй като семейството на Траволта няма навика да споделя радости и неволи в социалните мрежи. Прес агентът на актьорите дори пусна молба до медиите да не досаждат на опечалената фамилия. После  обаче самият Джон Траволта реши да оповести намеренията си.

„За известно време се отказвам от снимки, за да бъда максимално близо до децата си. Много им тежко. Може би известно време няма да чувате нищо за мен“, откровен е кинаджията. Според негови близки приятели тези думи поставят край на кариерата му в Холивуд, тъй като Траволта бил уморен от постоянната публичност, а след смъртта на Кели въобще не му се връщало пред камерите.

Траволта и Кели се запознават, докато снимат заедно във филма „Експертите“ от 1987-а. По това време Престън е омъжена за колегата им Кевин Кейдж. Джон признава, че за него е било любов от пръв поглед, докато бъдещата му съпруга е разказвала, че в онзи момент въобще не му е обърнала внимание. "Имах си други проблеми - не бях щастливо омъжена, човекът до мен не беше подходящият“, мотивирала се е тя. Развежда се още същата година, но не е убедена, че иска сериозна връзка с обезумелия от страст Джон. Дори започва да се среща с Джордж Клуни, а след него и с Чарли Шийн, докато най-накрая се навива да излезе с Джон. Те са гаджета четири години, преди Траволта да ѝ прелдожи брак по време на ваканция в Швейцария през 1990-а.  Женят се във Франция през 1991-а. "Грижим се един за друг и се защитаваме – без шум, далеч от обществото. Постоянно сме заедно, растем и се променяме  в дует“, разкривал е Траволта в интервю. Трагедията, която вероятно разклаща здравето на Кели, се случва през 2009-а: тогава умира 16-годишният им син Джет, който страда от болестта на Кавазки. Тогава актьорите споделят, че той често е получавал пристъпи, но този път е ударил главата си. „Истината е, че не бях сигурен дали ще оцелея след случилото се", не скри тогава Траволта. Той и Кели се появяват заедно на екрана за последен път в „Готи“ през 2018-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай