Джинджифилът бързо вади токсините

В растението са открити над 115 полезни химически вещества

Джинджифилът бързо вади токсините | StandartNews.com

Джинджифилът е добър имуностимулант със силно противовъзпалитено действие. Той оказва мощна подкрепа на организма за елиминиране на честите грипни и простудни заболявания, преодоляване и профилактика на хрема, синузит, астма и бронхит. Използва се широко при лечението и превенцията на редица заболявания заради своите мощни терапевтични и профилактични свойства.

В джинджифила са открити над 115 полезни химически вещества, пише Дарик. От тях джинджеролите са с най-добър терапевтичен ефект. Това са мастни органични смоли, съдържащи се в корена на растението с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Джинджифилът подсилва имунната система, помагайки на организма в борбата срещу патогенни агенти като вируси и бактерии. Той активизира процеса на изпотяване, така наречения потогонен ефект. Подобрява отделянето на токсини от тялото, които ни правят податливи към инфекции. В същото време допринася за намаляване на риска от инфекции. Полезен е при инфекции на дихателните пътища, действайки като отхрачващо средство. Затова е много добър в превенцията на коронавирус, както и за облекчаване на симптомите при настинки и грип.

Консумацията на джинджифил не се препоръчва за хора, страдащи от гастроесофагеален рефлукс и киселини. Ако страдате от специфични заболявания, препоръчително е да се консултирате със специалист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай