Джеф Безос остава номер едно

Най-богатият човек на света запази титлата си за трета поредна година

Джеф Безос остава номер едно | StandartNews.com

Джеф Безос за трета поредна година успя да запази титлата си на най-богатия човек на света, съобщиха от „Форбс“. След развода си с Макензи Джеф олекна с 18 милиарда и богатството му „спадна“ до 113 милиарда долара, но акциите на Амазон през 2019-а се вдигнаха с 15%, което компенсира загубата. Благодарение на развода бившата госпожа Безос също се класира в класацията на „Форбс“ и сега е на 22-о място.

От списанието съобщиха, че заради пандемията 226 души са загубили статуса си на милиардери и има 58 милиардера по-малко в сравнение с миналата година по това време. Общо са били преброени 2095 души с 10-цифрено богатство.

Бил Гейтс се нарежда на второ място в класацията на „Форбс“ с неговите 98 милиарда – с 1,5 милиaрда повече от 2019-а. Бернар Арно, президентът на конгломерата Louis Vuitton Moët Hennessy, е на трето място със 76 милиарда, а четвърти е Уорън Бъфет със 67,5 милиарда. На десето място остава най-богатата жена на планетата – Алис Уолтън, наследницата на веригата „Уолмарт“ – с богатство от 54,4 милиарда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай