Дянков похвали Аню за реформите

Финансовият министър поряза надеждите на военните да се пенсионират на 49 години и да вземат 20 заплати

Дянков похвали Аню за реформите | StandartNews.com

Велики Преслав. Финансовият министър Симеон Дянков похвали военния Аню Ангелов за реформите, направени от него по време на мандата му. Това се случи след обществената дискусия „Корените на България - нов маршрут за културно-исторически туризъм между Велики Преслав, Шумен и Търговище” в рамките на националната кампания на в. „Стандарт” „Чудесата на България 2012”.

Министър Аню Ангелов е един от най-реформаторските министри и е направил много по време на мандата., заяви Дянков. По думите му през последния месец двамата са водили поне десет разговора на тази тема. Симеон Дянков намери най-малкото за изненадващо поведението на съвсем малката група, която не представлява мнозинството хора в системата на отбраната.

Работата, която не само министър Ангелов, а и целият му екип е свършил в последните месеци преобладава като мнение във войската и така ще продължи да се работи занапред. Конкретният размер на увеличението на заплатите ще стане ясен, когато бъде готов бюджетът, но по-важното е да се знае, че една малка група на пенсионна възраст се вижда, че се бори за самата себе си, отбеляза финансовият министър.

Те се борят да се пенсионират на 49 години, да вземат 20 заплати плюс пълна пенсия и да се хванат на друга работа. Това е една много малка група, която си пази привилегиите. За всички млади офицери би трябвало да е много явно, че ако направят сметка, предложението, което идва от военното министерство е много по-добро за тях от това на тази малка група хора, каза министър Дянков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай